60 dkg burgonya
1 tojás
1 csapott tk só
fél csapott tk őrölt bors
10 dkg Alfa mix liszt
7,5 dkg Barbara főzéshez liszt
A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd burgonyanyomón áttörjük. A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a tojást, sót és a borsot, majd hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Anyukám szerint egy nagyon könnyű, lágy rugalmas tésztát kapott, miután összegyúrta a hozzávalókat. A tésztából kevés rizsliszttel megszórt munkalapon ujjnyi rudakat sodrunk, feldaraboljuk. A kezünkben pici gombóccá formáljuk, majd villa hátoldalával kissé megnyomjuk.
Formázás után kb. 15 percet pihentetjük a tésztát, majd forró, sós vízben kifőzzük.
Szerintem bármilyen kenyeres liszttel jó.
A hagymát felaprítjuk, majd olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig sütjük. Apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal ízesítjük. Rászórjuk a pir...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk, majd egészben a lábasban felhevített olívaolajra tesszük, és körbeforgatva pirítjuk 2-3 percig. A tüzet mérsékeljük, és a passzírozott paradicsomot a lába...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és olajon megdinszteljük. Rátesszük a felkockázott sonkát és a gombát, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük. Ráöntjük a vizet, és addig fő...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűPalacsintát a szokásos módon készítem, csak rizslisztből. Töltelék: a túrót kikeverem porcukorral, 2db tojás sárgájával és 5 dkg vajjal . A tojás fehérjét felverem. Ha ez kész a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű