32 dkg liszt (alfa mix és Barbara keverve)
1 kk só
10 gr útifű
5 gr porélesztő
300 ml víz
kis cukor
4 ek olaj
A hozzávalókat összedagasztom. A tésztát kinyújtom (kör) és megkenem olvasztott vajjal. Háromszögeket vágok, feltekerem őket, újre megkenem és tepsire teszem. Hagyom kelni 60 fokos sütőben kb 20-25 percet, majd 190 fokon 25-30 percet sül.
Az olvasztott vajat lehet extrázni: fokhagyma, szezámmag stb.
Most kevesebb ideig kelt kisebb hőfokon lehet ezért lett tömörebb, de frissen így is nagyon finom!
Az alapanyagokat a kenyérsütő üstjébe mérjük, dagasztóprogramot indítunk, sima, fényes tésztát dagasztunk. 45 percig kelesztjük fedeles tálban, kicsit átnyomkodjuk, formázzuk, szil...
Elkészítési idő: 3 óra+előtészta Nehézség: KözepesEzekből a hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk. Kiolajozott kelesztő tálba 20 percet pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk a tésztánkat, aztán újra 20 perc pihenés következik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, és megfőzzük sós vízben. Amíg fő, kimérjük egy edénybe a lisztet, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjul a két tojássárgáját, a tejfölben el...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű♥ A megadott hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, kelesztjük, átgyúrjuk és újra kelesztjük. ♥ A megkenéshez szobahőmérsékleten meglágyítjuk a vajat, 8 ek. cukorral, 8 ek. holland...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes