menu

Családireceptkönyv.hu

Kifli 1. (gm)


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


32 dkg liszt (alfa mix és Barbara keverve)
1 kk só
10 gr útifű
5 gr porélesztő
300 ml víz
kis cukor
4 ek olaj

Elkészítés:


A hozzávalókat összedagasztom. A tésztát kinyújtom (kör) és megkenem olvasztott vajjal. Háromszögeket vágok, feltekerem őket, újre megkenem és tepsire teszem. Hagyom kelni 60 fokos sütőben kb 20-25 percet, majd 190 fokon 25-30 percet sül.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az olvasztott vajat lehet extrázni: fokhagyma, szezámmag stb.

Most kevesebb ideig kelt kisebb hőfokon lehet ezért lett tömörebb, de frissen így is nagyon finom!

Kifli 1. (gm)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Receptek
teljes kiőrlésű zürichi (NIKK NEW LIFE)
teljes kiőrlésű zürichi (NIKK NEW LIFE)

Az alapanyagokat a kenyérsütő üstjébe mérjük, dagasztóprogramot indítunk, sima, fényes tésztát dagasztunk. 45 percig kelesztjük fedeles tálban, kicsit átnyomkodjuk, formázzuk, szil...

Elkészítési idő: 3 óra+előtészta
Nehézség: Közepes
share
Avatar Zürichi kenyér
Zürichi kenyér

Ezekből a hozzávalókból kenyértésztát dagasztunk. Kiolajozott kelesztő tálba 20 percet pihentetjük, majd még egyszer átgyúrjuk a tésztánkat, aztán újra 20 perc pihenés következik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pogácsa, ami mindig puha
Pogácsa, ami mindig puha

Megpucoljuk a krumplikat, felkockázzuk, és megfőzzük sós vízben. Amíg fő, kimérjük egy edénybe a lisztet, belemorzsoljuk a margarint, hozzáadjul a két tojássárgáját, a tejfölben el...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis croissant
Csokis croissant

♥ A megadott hozzávalókból meggyúrjuk a tésztát, kelesztjük, átgyúrjuk és újra kelesztjük. ♥ A megkenéshez szobahőmérsékleten meglágyítjuk a vajat, 8 ek. cukorral, 8 ek. holland...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk