- 3 kg magozott szilva
- 50 dkg cukor
- 2 ek 10%-os ecet
- 1 dl rum
- 1 csomag Dr. Oetker Dzsemfix Szilvához
A szilvár megmossuk, kimagozzuk, leturmixoljuk, de azért maradjanak benne darabos részek. A cukor, ecet, rum keverékkel összeforgatjuk, majd egy nagyobb tepsibe öntjük, hogy szétterüljön.
200 fokos sütőben felforraljuk, majd visszavesszük 150 fokra és még egy órát sütjük. A dzsemfixet elkeverjük egy kevés szilvalével, majd besűrítjük vele a lekvárt.
Sterilizált üvegekbe tesszük, öt percre fejre állítjuk a lekvárokat, majd hagyjuk kihűlni.
5 db 5 dl üveg
Az epret megmosom, alaposan átnézem, hogy nincs-e hiba rajta. Ha van, kivágom. Ha nagyobb eprekkel dolgozunk, felezzük őket. Nekem helyes kicsi zamatos epreim voltak. A cukorral és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Piros bogyós gyümölcsszósz elkészítése lépésről lépésre Előkészítés: Az epret megmossuk, megtisztítjuk és 900 g-t kimérünk belőle, majd kb. a felét apróra vágjuk, a többit pépe...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA szilvét megmosom, kimagozom. Tepsibe, edénybe teszem és megy a sütőbe. 150 fokon addig amíg levet nem erszt, aztán lejjebb vesszük, de csak annyira, hogy kicsit még gyöngyözzön....
Elkészítési idő: 10 óra Nehézség: Könnyű