menu

Családireceptkönyv.hu

Quiche


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta: 1 tojás 10 percre hűtőbe tesszük
10 dkg vaj v. előző este is elkészíthetjük
4 e.kanál víz
2 csipet só (v. cukor )
20 dkg liszt

Töltelék: 1 kis pohár tejföl Ezt meg sszilárdtölteléket ( hús )
125 ( 1 kicsi) tejszín összekeverni.
3 tojás
só, bors , fűszerek
Cukkinis: töltelékbe még kell 1 cukkini lereszelve, kinyomkodva
só, bors , fűszerek
mozarella
sonka felkockázva
újhagyma

Húsos: elkészítjük a darált húst ( v.hagyma olajon, rá a darált hús és
a fűszerek, lehűtjük)

Lehet édes is a töltelék pl alma.

Elkészítés:


Tésztát a formában 10 percig a sütőbe rakjuk. Utána a tölteléket ráöntjük, kb 30-35 percig
sütjük. Kivéve 10 prcet pihentetni kell!!!!! ( 180 °C )

Húsvéti sonkás-gombás: 20 dkg főtt sonka
20 dkg zöldborsó
1 csokor újhagyma összepirítani a vajon
20 dkg natur krémsajt
3 tojás
2 dl főzőtejszín
kevés olaj v.vaj
só, bors összekeverni

Töltelék lehet sós is és édes is.

Trükkök, tippek, praktikák:


Lehet sós és édes is

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pupusas
Pupusas

Ezeket az alapanyagokat egyszerűen összekevertem. A tésztát robotgépben összedolgoztam. Egyszerűen csak beleöntöttem a tálba a lisztet és a többi hozzávalót, és spirál keverővel ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Fokhagymás tejszínes feketekagyló
Fokhagymás tejszínes feketekagyló

1. Felaprítom a zöldségeket: a zellert vékony karikákra, a hagymát vékony szeletekre, a fokhagymát apró darabokra. 2. Közepes lángon megolvasztom a vajat, rádobom a zöldségeket és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres
Betyárgombóc nokedlivel
Betyárgombóc nokedlivel

A darált húshoz keverjük a hozzávalókat, pici gombócokat formálunk belőle, és félretesszük. Elkészítjük a pörkölt alapot: a hagymát apróra vágjuk, 3 ek olajon megpároljuk, beleszó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Nikolett
Erdélyi rakott káposzta
Erdélyi rakott káposzta

A káposztát kicsit átmossuk, hogy ne legyen túlságosan savanyú, majd sós vízben feltesszük, és megfőzzük. A rizst a hagyományos módon megpároljuk. A szalonnát koc...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk