4 adag Krisztának fél adag!
A húsgombóchoz
40 dkg darált sertéshús (lehet szárnyas is)
3 db tojás
15 dkg zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 nagy fej vöröshagyma
20 dkg gomba
175 g tejföl
1 evőkanál finomliszt
3 ek napraforgó olaj
fűszerpaprika ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
A darált húshoz keverjük a hozzávalókat, pici gombócokat formálunk belőle, és félretesszük.
Elkészítjük a pörkölt alapot: a hagymát apróra vágjuk, 3 ek olajon megpároljuk, beleszórunk pirospaprikát, ízlés szerint sót, borsot, petrezselyemzöldjét, felöntjük 2 dl vízzel, és jól kiforraljuk, kb.fél óráig főzzük.
Amikor a hagyma szétfőtt, beletesszük a feldarabolt gombát, azzal is főzzük 5 percig, ha kell utána fűszerezzük, majd behabarjuk tejföllel.
Ekkor beletesszük a gombócokat, és 20 perc alatt lassú tőzön készre főzzük.
A nokedlit összeállítjuk, kifőzzük, és tálalhatjuk az ebédet.
A hozzávalókat összegyúrjuk kb. 10-15 percig állni hagyjuk. Kiolajozott tepsibe nyújtjuk a tésztát, megkenjük pizzakrémmel majd ízlés szerint teszünk rá szalámit (téli szalámi, son...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pásztorpite húsos ragujához egy nagyobb serpenyőben olajat hevítünk, és a finomra vágott hagymát a szeletekre vágott fokhagymával együtt üvegesre pároljuk. Hozzádobjuk a 6-7 mm-e...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézVágd ki a káposzta torzsáját, és sós, lobogó vízben főzd félpuhára a zöldséget kb. 3 perc alatt. Ezáltal könnyebben tudod majd leveleire szedni. Állítsd össze a tölteléket: a karf...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét vágjuk vékony csíkokra vagy kockákra. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. A parmezánt reszeljük le. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére. Szűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű