600 g zsírosabb tehéntúró,
100 g tejföl,
6 db tojás,
300 g cukor,
6 evőkanál liszt,
180 g vaj, (szoba hőmérsékletű legyen).
100 g mazsola,
1 tasak sütőpor,
só,
egy nagyobb citrom lereszelt héja,
2 teáskanál vaníliaaroma,
Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Törjük fel a tojásokat és tegyük külön tálba a fehérjét és külön a sárgáját. Robotgépet használva kavarjuk ki a tojás sárgáját a cukorral, a vajjal és egy csipetnyi sóval, majd adjuk hozzá a túrót, a tejfölt, végül a lisztet amelyben elkevertük a sütőport és keverjük jól össze. A tojás fehérjéből verjünk kemény habot, majd keverjük a masszához. Miután belekevertük a felvert habot, beletehetjük a vaníliát, a reszelt citromhéját és a mazsolát. Az elkészített tésztát öntsük egy vajjal kikent kerek sütőformába (a tetejét szórjuk megszórhatjuk kakaóval) és süssük 45 – 50 percig. Fogyaszthatjuk hidegen vagy melegen, jó étvágyat!
A tojásokat és a vizet külön kevertem össze, majd beleforgattam a száraz részt. 10 percet állni hagytam, utána sütőpapíron formáztam. Annyira nyilván nem fonható könnyen, mint egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit a dagasztógép táljába mértem és a géppel összedolgoztattam. Közben elkészítettem a kakaós tölteléket. Ehhez a Liga-t mikróban megolvasztottam, egy nagyobb tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAmíg az élesztőt felfuttatjuk,a lisztet,tojást és a többi hozzávalót összemorzsoljuk. Hozzáöntjük az élesztőt és elkészítjük a tésztát. - A kelesztő tálban állítom össze,majd az as...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és tésztát dagasztunk belőlük. Lefedve, langyos helyen...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű