menu

Családireceptkönyv.hu

Resztelt sertésmáj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


90 dkg sertésmáj
2 db egész nagy fej vöröshagyma
2 púpos evőkanál zsír
0.5 kávéskanál őrölt bors
1 csapott kávéskanál morzsolt majoránna
1 púpos teáskanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál házi darált paprika
1 kávéskanál só

Elkészítés:


A májat vékony csíkokra, darabokra vágjuk, a hártyás, vastag eres részt eltávolítjuk, majd kicsit hagyjuk hideg vízben ázni.

A vöröshagymákat megtisztítjuk, felkockázzuk és a felhevített zsíron üvegesre pároljuk. A májat lecsöpögtetjük, majd a hagymás zsíron fehéredésig pirítjuk.

Megszórjuk az őrölt pirospaprikával, a borssal, majoránnával. Hozzáadjuk a darált paprikát. Felengedjük kb. 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.

Ha már puha a máj, hagyjuk a vizet elfőni róla, ha még maradna rajta. Végül megszórjuk a sóval és jól átforgatjuk.

Melegen, rizzsel vagy sós krumplival és savanyúsággal kínáljuk.

Resztelt sertésmáj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertésszelet jóasszony módra
Sertésszelet jóasszony módra

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Tegyük félre, amíg a raguhoz előkészülünk. A gombát mossuk meg, vágjuk szeltekre vagy kockákra. A szalonnát apró kockákra dara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Töltött káposzta
Töltött káposzta

Rántást készítek kevés lisztből és olajból/zsírból. Felengedem annyi vízzel , amennyi levet szeretnék a káposztára. Beleteszem a savanyú káposztát. A vöröshagymát felkockázom, az...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ropogós hasaalja ( Dagadó )
Ropogós hasaalja ( Dagadó )

--Egy éles késsel, rácsozzuk be a húson lévő bőrt. --Tegyük a fűszereket (fokhagyma, köménymag, só ,bors ) egy tálkába keverjük össze. Keverjük hozzá az olajat is . A kapott...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
Avatar Lacikrumpli
Lacikrumpli

A sertéskarajt ujjnyi szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sóval, borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük, és félretesszük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót. A zöldségeket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk