menu

Családireceptkönyv.hu

Sajttal és sonkával töltött lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 teáskanál cukor
1 dl tejföl
1 teáskanál só
15 szelet sonka
15 szelet sajt

Elkészítés:


Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tejföllel, a maradék tejjel és sóval együtt egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, letakarjuk és 40 percen keresztül pihentetjük. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk, majd ízlés szerinti darabokra szaggatjuk. Minden darab tészta felébe teszünk egy szelet sajtot és sonkát, majd ráhajtjuk a töltetlen oldalát. A széleit összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon ki sütés közben. Forró olajban megsütjük. Önmagában is csodás, de kínálhatjuk a szokott módon, fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal.

Trükkök, tippek, praktikák:


A lángos önmagában is finom, de így töltve leírhatatlanul csodás!

Sajttal és sonkával töltött lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar szénhodrátcsökkentett lángos
szénhodrátcsökkentett lángos

A kefírben felfuttatjuk az élesztőt, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval és fél órát pihentetjük. Olajos kézzel megformázzuk a lángosokat és olajban kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kefíres lángos
Kefíres lángos

A burgonyát megpucoljuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, majd egy villa segítségével törjük össze. Közben az élesztőt 1 tk cukorral 1 dl vízben me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott tészta
Rakott tészta

Egy tálba beletesszük az izlésünknek megfelelöen földarbolt összes hozzávalót. Az étkezési keményitött összekeverjük a tejszinnel és az megadott folyadékokat összekeverjük és ráön...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldborsós-szalonnás-tejszínes penne
Zöldborsós-szalonnás-tejszínes penne

A szalonnából alacsony lángon kiolvasztom a zsírt, ezen pár percig sütöm a borsót, felöntöm a tejszínnel, öt percig forralom magas lángon. Elkeverem a fogkeményre főzött tésztával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk