6 csirkecomb
70 dkg megtisztított burgonya
1 nagy paradicsom
4 gerezd fokhagyma
fél teáskanálnyi curry
0,5 dl szára vörösbor
só, bors
olaj
A megtisztított burgonyát felvagdossuk és olajjal kikent tepsibe tesszük. A húsokat átkenjük sóval és borssal, rátesszük a burgonyára. A paradicsomot a fokhagymával együtt összeturmixoljuk és belekeverjük a curryt és a vörösbort is, ráöntjük a húsra. 2-3 evőkanálnyi olajat is eloszlatunk rajta és 40-45 percen át 180 fokos sütőben lefedve sütjük. Időközben a húsokat megforgatjuk, hogy minden oldaluk jól megpiruljon. Ha szükséges, öntünk hozzá még egy kevés vizet, hogy ne legyen túl száraz a hús.
1. A csirkét felszeleteljük és kevés olajon 2-3 percig pirítjuk, majd egy tányérra tesszük. 2. A zúzott fokhagymát megpirítjuk az olajban, hozzáadjuk a lisztet és folyamatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSózzuk be egy kicsit a csirkemellet, és hagyjuk állni, amíg a zöldségeket feldaraboljuk. A felforrósított olajban pirítsuk meg a csirkemelleket, és miután átsültek, szedjük egy t...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA 10 dkg húsos, füstölt szalonnát vékonyan felszeleteljük, az egyik oldalát becakkozzuk és egy nagy teflonserpenyőben ropogósra kisütjük, a pörcöt kivesszük belőle. A zsalonnazsírb...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított comb bőrös oldalát néhány helyen bemetsszük majd mindkét oldalát sóval ,borssal fűszerezzük. Egy zsírral kikent tepsibe helyezzük a kakukkfű ágak társaságában. Leön...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: Közepes