50 dkg liszt
20 dkg főtt krumpli
3 dkg élesztő
1 kis kanál cukor
1 kis kanál só
2 dl tej
fél liter olaj
A krumplit megfőzzük és krumplinyomót áttörjük. Az élesztőt a cukorral tejben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztet, sót és a hideg, áttört krumplit. Sima tésztát dagasztunk. 1 órát kelesztjük, majd a szokásos módon lángosokat sütünk. Én kinyújtom és kisebb darabokra vagdosva sütöm. Én így szeretem a lángost, nem nagy karikában.
Serpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Közepes- Az apróra vágott hagymát megpirítjuk kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a szintén apróra vágott, vagy passzírozott fokhagymát és felöntjük kis vízzel (2-3 ek)....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű