4 db burgonya (nagyobb)
2 evőkanál kukoricadara
1 teáskanál szezámmag
1 kk fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
rozmaring ízlés szerint
2 ek olívaolaj
ételízesítő ízlés szerint
Meghámozzuk a krumplit és egyforma darabokra szeljük. Jól összekeverjük a kukoricadarával, szezámmaggal, pirospaprikával, ételízesítővel és az olajjal, tepsibe tesszük, majd beledobunk 2-3 gerezd fokhagymát és néhány szál friss rozmaringot. 230 fokon sütjük, amíg nem kap aranybarna színt (kb. 45 perc).
A zellert apró darabokra vágjuk és sós vízben FEDŐ NÉLKÜL főzzük, Így el tud párologni a zeller íze. Ezután pürésítjük a hozzávalókkal.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A főtt krumplit törd össze, majd add hozzá az összes hozzávalót. 2. Keverd pépessé az egészet és ha túl sűrű, tegyél hozzá még kevés tejet. 3. Töltsd a masszát egy közepes mér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst a zöldség-keverékkel 1.5x-es vízmennyiséggel, sóval kuktában megfőzzük.
Elkészítési idő: 1/2 Nehézség: KönnyűA megtisztított burgonyát vágjuk kockákra. A kockázott bacont pirítsuk le a saját zsírján, majd a szalonnát vegyük ki a serpenyőből. A kisült zsiradékra tegyük rá a burgonyát, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű