3 tojás,
100 g túró,
1 cs sütőpor,
kicsi só és bors.
Tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a sütőporral és túróval, fűszerrel kikeverjük, fehérjét kemény habbá, összekever és kis tárcsákat formázva sütőpapíron.
Sütés: 180 fokos sütőben 15-20 perc
A langyos tejben fölfuttatjuk az élesztőt a cukorral. Edénybe szitáljuk a lisztet, hozzáöntjük a fölfuttatott élesztőt, sózzuk, és addig gyúrjuk, amíg el nem válik az edény falá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát bő, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük. (Nem szükséges átöblíteni, így jobban rátapad a sajtkrém.) A sütőt előmelegítjük. A húsos tarját egész apró kock...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűÖregtészta: Összedagasztjuk úgy, hogy gombóccá váljon. Kelesztő tálba tesszük, akár 24 órára is. A tészta jól megnő, majd visszaesik, finom savanykás illatú lesz. Ez a men...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Friss nem lévén, a mélyhűtött is használható, a szárított már nem a legjobb erre a célra. A tojásokat tegyük egy tálba, sózzuk és robotgéppel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű