1 kg burgonya
35 dkg liszt
12 dkg zsír
kb. 1 teáskanál só
A burgonyát meghámozom, szeletekre vágom és felteszem főzni. Pici sót teszek rá. Forrástól számítva kb. 20 percig főzőm.Majd leszűröm és átnyomom. Ha kihűlt hozzákeverem a lisztet, zsírt és a sót.
Kinyújtom, berácsozom és kiszaggatom. Előmelegített sütőben 200 fokon sütöm.
A langyos víz felébe belemorzsoljuk az élesztőt, elkavarjuk benne, majd hozzáadunk két evőkanál lisztet, és negyed óráig érni hagyjuk a kovászt, amíg habos nem lesz a teteje. A li...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűElőször tejbe áztatjuk a kenyeret és kicsit állni hagyjuk. A finomra aprított fokhagymát, petrezselymet és metélőhagymát a húshoz adjuk, valamint belemorzsoljuk a kakukkfüvet. Bele...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesÖsszekeverjük szárazon a liszteket és a mk sót. 1 dl vízzel felöntjük és kézi habverővel összedolgozzuk. Serpenyőbe öntjük melyben kis kókuszzsírt felolvasztottunk. Mindkét oldal...
Elkészítési idő: 3 perc Nehézség: KönnyűSós vízben megfőzzük a tésztát. Leszűrjük, 50 g sajttal elkeverjük, majd egy kivajazott tűzálló tálba öntjük. A szűzpecsenyét 2 cm vastagságú szeletekre vágjuk. Sóval,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű