Sastojci:
2 pakovanja svežeg lisnatog testa (kod nas su u obliku pravougaonika)
150 g mlevenih badema
150 g smeđeg šećera
1 vanilin šećer
100 g otopljenog margarina
preliv:
200 ml mleka,
100 g smeđeg šećera,
1 vanilin šećer
Način pripreme:
Mlevene bademe i oba šećera pomešati. Lisnato testo razviti na radnom stolu. Premazati istopljenim margarinom. Posuti bademima i uviti u rolat. Rolat iseći na pužiće i ređati u tepsiju (ostaviti malo prostora između). Peći na 200 stepeni oko 35 minuta (u zavisnosti od rerne). Prokuvati mleko sa oba šećera. Preliti vruć kolač mlekom i zapeći još 5-10 minuta
Az élesztőt felfuttatjuk az egy teáskanál cukorral elkevert langyos tejben. A többi hozzávalóval lágy tésztát dagasztunk. Ha nagyon ragadna, akkor adunk még hozzá lisztet, de azér...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűMindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat jó alaposan elkeverjük, tészta állagúvá dolgozzuk. Ezt tehetjük dagasztógéppel, de akár kézzel is. A tésztát megkelesztjük – kb. fél órát. A tésztából elősorban fá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felfuttatott élesztőhöz keverek egy bögre lisztet és annyi tejet, hogy nokedlitészta - szerű legyen. Megint hagyom felfutni. Kidolgozom a tésztát az összes hozzávalóval, de az...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű