menu

Családireceptkönyv.hu

Feketeszeder szörp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 1.2 kg szeder
1- l víz
- 1 kg cukor
- 1.5 teáskanál borkősav
- 1 kk nátrium-benzoát

Elkészítés:


A feketeszedret megmossuk, majd összeturmixoljuk.
Az 1 liter vizet, hozzáöntjük a péphez, majd egy sűrű szövésű szűrőn az egészet átszűrjük, hogy mag ne kerüljön bele. A levet beletesszük egy fazékba.
Hozzátesszük az 1 kg cukrot, a 1,5 tk borkősavat, forrástól számítva 5 percig főzzük.
Lezárjuk a gázt, hozzákeverünk 1 kk nátrium-benzoátot.
Üvegekbe szedjük, majd száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.Ebből a mennyiségből 2,5 liter sűrű finom szörpöt kapunk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kb2,5 liter sűrű szörpöt kapunk. Nagyon finom !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Befőzés,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Cukrozott meggy
Cukrozott meggy

A gyümölcsöt megmosom, ki magozom, a szilvát apróra vágom. Megmérem, és ugyan annyi cukorral össze keverem. Tartósítószert az adagolási javaslata alapján teszem bele.Egy napig álln...

Elkészítési idő: 24
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Birsalma sajt
Birsalma sajt

A birset megmossuk, a magházat eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk. Egy kevés vízzel puhára főzzük.Ezután botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, ami gyümölcs kg-onként leg...

Elkészítési idő: 4
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Csalamádé
Csalamádé

Alapanyagokat le kell gyalulni, majd a fűszerekkel összekeverni. 24 óra múlva üvegekbe tölthető.

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KETCHUP  JAMIE OLIVÉR
KETCHUP JAMIE OLIVÉR

Mindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég kré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk