- 1.2 kg szeder
1- l víz
- 1 kg cukor
- 1.5 teáskanál borkősav
- 1 kk nátrium-benzoát
A feketeszedret megmossuk, majd összeturmixoljuk.
Az 1 liter vizet, hozzáöntjük a péphez, majd egy sűrű szövésű szűrőn az egészet átszűrjük, hogy mag ne kerüljön bele. A levet beletesszük egy fazékba.
Hozzátesszük az 1 kg cukrot, a 1,5 tk borkősavat, forrástól számítva 5 percig főzzük.
Lezárjuk a gázt, hozzákeverünk 1 kk nátrium-benzoátot.
Üvegekbe szedjük, majd száraz dunsztba hagyjuk kihűlni.Ebből a mennyiségből 2,5 liter sűrű finom szörpöt kapunk.
Kb2,5 liter sűrű szörpöt kapunk. Nagyon finom !
A gyümölcsöt megmosom, ki magozom, a szilvát apróra vágom. Megmérem, és ugyan annyi cukorral össze keverem. Tartósítószert az adagolási javaslata alapján teszem bele.Egy napig álln...
Elkészítési idő: 24 Nehézség: KönnyűA birset megmossuk, a magházat eltávolítjuk és apró darabokra vágjuk. Egy kevés vízzel puhára főzzük.Ezután botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a cukrot, ami gyümölcs kg-onként leg...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: KönnyűAlapanyagokat le kell gyalulni, majd a fűszerekkel összekeverni. 24 óra múlva üvegekbe tölthető.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű