menu

Családireceptkönyv.hu

Túró rudi torta eperzselével


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 20
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


26 cm-es tortához:
6-7 tojásból piskóta két lapra vágva.( inkább kakaós)
Krémhez:
1 nagy doboz tejföl
20 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 kg túró
1 citrom reszelt héja és leve
4 dl cukrász habtejszín
2 cs vaníliás cukor
2 cs zselatin por (2x20g)
Eperzselé:
fél kg eper
20 dkg cukor
2 cs zselatin por(2x20g)
Díszítéshez 2 tábla csoki + két kanál étolaj

Elkészítés:


Sütünk egy 6-7 tojásos kakaós piskótát, ha kihűlt, két lapra vágjuk.
A túrós krém: elkészítjük a zselatint, kb 2 dl forró, de nem lobogó vízben elkeverjük a port és egy pár percig kevergetjük, míg el nem oldódik, aztán néha még átkeverjük felhasználásig. (épphogy langyoska lehet már csak) a tejfölt a porcukorral kikeverjük, beletesszük a túrót és botmixerrel jó krémesre keverjük. Beletesszük a vaníliás cukrot a citrom héját és levét is. Ekkor keverjük hozzá a már kihűlt zselatint. A nem túl keményre felvert tejszínhabot apránként óvatosan hozzákeverjük a túróhoz.
Az eperzseléhez az epret feltesszük főni egy kevés, talán fél dl vízzel és a cukorral, ha már tudjuk, botmixerrel teljesen összeturmixoljuk és még forrón elkeverjük benne a zselatint. Amíg hül, többször is keverjük át.
A tortaformát kibéleljük folpackkal és beletesszük az egyik tortalapot. Ráöntjük a túrós krém felét és egy rövid időre betesszük a fagyasztóba, majd ráöntjük az akkorra kihűlt eperzselét és visszatesszük a fagyasztóba 10 percre, majd rátesszük a túrós krém másik felét, majd a másik tortalapot. Ráhajtogatjuk a folpack széleit és betesszük a sima hűtőbe egy fél napra. Díszítésnek olvasztott csokival öntjük le, hogy az oldalára is csorogjon. Tetejére félbe vágott epres túró rudikat helyezünk a még folyós csokira tetszés szerinti formán.

Trükkök, tippek, praktikák:


más gyümölccsel is megcsinálhatjuk, pl málnával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Gyümölcstorta
Gyümölcstorta

1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd sorban a többi hozzávalóval, és jól összedolgozzuk. 2. A gyümölcsformát kivajazzuk, meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, és belesim...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Luca
Epres joghurttorta
Epres joghurttorta

A formát előkészítjük és elnyomkodjuk az aljába a darált keksszel elkevert vajas masszát. Hűtőbe tesszük. Hideg vízbe beáztatjuk a lapzselatint, közben felforraljuk a cukrot az epe...

Elkészítési idő: kb. 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mandulatorta
Mandulatorta

A mandulás tésztához a tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan, hogy a habot ne törjük nagyon össze, beleforgatjuk a darált mandulát. (Nagy mozdulatok, alulró...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kastély torta
Kastély torta

A piskóta elkészítése: Szóval piskótát készítünk a szokott módon. A kakaót lekeverjük a liszttel, a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a cukor 1/3-ával kemény habbá verjük, maj...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk