6 db tojás
25 dkg cukor
25 dkg liszt
7 ek. olaj
fél tk. sütőpor
csipet só
A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük.Hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük. Majd mehet bele az olaj, a tojássárgája, a sütőpor majd végül a liszt. Előmelegített sütőben tortaformába öntve 180 C – on 40 percig aranybarnára sütjük.
http://tortamaniasok.hu/
1.A diót, kekszet, az apróra vágott aszal sárgabarackot és a lekvárt jól összedolgozzuk, és hûtõbe tesszük kb 20 percre, vagy egy éjszakára, hogy jól lehûljön. 2.Ha lehûlt, akkor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral és kb 1 dl tejjel felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe egy mélyedést csinálok, abba beleütöm a tojásokat, hozzáadom az olajat, a sót, a vajat m...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat vedd ki a sütés megkezdése előtt legalább fél órával a hűtőből. Fontos, hogy ne hidegen kerüljenek a tésztába. Ha szobahőmérsékletűek, válaszd őket ketté, és tedd külön...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk az 1 tojássárgáját, pici sót és annyi tejfölt amennyit felvesz. Összegyúrjuk, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, dióval töltjük és kiflikké a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű