A húshoz
8 szelet csirkemell filé
8 csipet só
8 csipet fehérbors (őrölt)
16 csipet fokhagymapor
16 csipet köménymag (őrölt)
6 evőkanál olívaolaj
200 g sajt - camembert
A tálaláshoz
8 evőkanál áfonyalekvár
A csirkemell szeleteket ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fokhagymaporral.
Olíva olajon mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
A húst sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd rátesszük a camembert szeleteket.
Előmelegített 200 C fokos sütőbe tesszük és pár perc alatt ráolvasztjuk a sajtot. Nem érdemes túl sokáig a sütőben hagyni, mert gyorsan lefolyik róla a sajt. Csak épphogy meg kell olvadnia. Ha véletlenül mégis lefolyna, a sütés végén egy kanállal vissza tudjuk tenni a húsra.
Tálaláskor párolt rizst, és gyümölcsdarabos áfonya lekvárt kínálhatunk a camemberttel sült csirkemellhez.
A csirkemellet apró csíkokra vágjuk. Összekeverjük a mustárt, mézet és a fűszereket, majd ráöntjük a csirkemellre és betesszük 30 percre a hűtőbe. Egy serpenyőbe pici olajat mel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, felvágjuk és kiklopfoljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd félretesszük. A darabolt paradicsomot egy tálba tesszük, és egy villával össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA pulykaszeleteket besózzuk, és legalább 1 órát hagyjuk állni. Amíg áll a hús, lereszeljük a sajtot, a májakat pedig késsel lekaparjuk. A sajt felét a májjal összekeverjük, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA chili paprikát, fokhagymát apróra, a csirkemellet, újhagymát, vörös és lila hagymát, tv paprikát, sárgarépát és a csípős paprikát csíkokra vágjuk. A csirkemell csíkokat egy ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű