400 g brokkoli
500 g karfiol
250 g sárgarépa (nyers, nagyobb)
200 g angol zeller
300 g cukkini
120 g póréhagyma
100 g gomba - csiperke/sampion
50 ml olívaolaj - extra szűz
800 ml víz
1 teáskanál só
A sárgarépát meghámozzuk, és felszeleteljük.
A gomba tönkjeit letörjük, és a külső részét eltávolítjuk.
Az angol zellert alsó részét levágjuk, vékonyan meghámozzuk, felszeleteljük.
A póréhagymát felszeleteljük.
A cukkinit hosszába félbevágjuk, és felszeleteljük.
A brokkolit, és a karfiolt falatnyi rózsákra szedjük.
A zöldségeket egy lábosba tesszük
A zöldségeket sózzuk, meglocsoljuk extra szűz olíva olajjal és felöntjük vízzel.
A lábost lefedjük, és a zöldségeket 30 perc alatt megpároljuk.
El is készült a gyors, és egészséges párolt zöldségköret.
Forraljátok fel a 2 csésze vizet, és állandó keverés mellett adjátok hozzá az amarántot. Alacsony hőmérsékleten újra forraljátok fel és gyakori kevergetés mellett, lefedve 20-25 pe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldborsót egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, a megtisztított fokhagymagerezdeket és kevés sót. Felöntjük annyi vízzel, hogy pont ellepje, majd forrástól számított 7...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nyersen mért, 24 órán át áztatott sárgaborsót robotgépbe tettem a fűszerekkel és a tojással. Púpozott evőkanálnyi mennyiségű pogácsákat készítettem és 180-200 fokra előmelegített...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes