Tészta:
* 1kg liszt
* 5dkg élesztő
* 22 dkg cukor
* 4 dl tej
* 14 dkg olvasztott vaj
* 2 van. cukor
* 2 tojás sárgája
Töltelék:
* 3 ek kakaópor
* 10 dkg porcukor
Kenéshez:
* 1 ek töltelék
* 0,25 dl tej
* Az élesztőt felfuttatjuk a tejben1 ek cukorral.A liszthez adjuk a cukrot,a vaniliás cukrot,tojás sárgát,olvasztott vajat és a fefuttatott élesztőt.
* Alaposan kidagasztjuk.1 órát kelsztjük.Kelés után lisztes deszkán vékonyra nyújtjuk,és meg kenjük alaposan olvasztott margarinnal,majd rászórjuk egyenletesen a kakaós porcukrot.
* Feltekerjük mint a bejglit,és 16 részre el vágjuk,minden karikát egy picit le nyomkodunk.Tepsibe egymástól távolabb rakjuk. Előmelegitett sütőben meg sütjük, félidőben kivesszük a sütőből,és forró kakaós cukros tejjel lekenjük.Picit hűlni hagyjuk.Porcukrozzuk
A hozzávalókat alaposan összekeverjük, néhány percig gyúrjuk, majd 5-10 percig pihentetjük. Ezután négyfelé vágjuk, és gombócokat formázunk belőle. Lisztezett deszkán sodrófával 12...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl langyos tejben a cukrot elkeverem, belemorzsolom az élesztőt, és felfuttatom, ami azt jelenti, hogy kb. 15 percre magára hagyom. Meg fog emelkedni, és buborékos lesz. Egy tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKészítsük el előző nap a szószt: a felkockázott paradicsomokat keverjük el a sűrített paradicsommal, az aprított fokhagymával, az olajjal, oregánóval, sóval és frissen őrölt borssa...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesAz élesztőt a porcukorral a langos tejben felfuttatjuk.Hozzáadjuk a liszthez a tojássárgával, az olvasztott vajjal,és a rummal együtt.Fakanállal kavarjuk össze,majd addig gyúrjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű