menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-zabpelyhes turmix


Írta:

Elk. idő: 10 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes db alma (én Idaredet használtam)
2 ek zabpehely
2.5 dl tej
1 dl ásványvíz (szénsavmentes)
1.5 ek méz
1 fél citromból nyert citromlé
0.5 citromból nyert citromhéj
1 csipet fahéj

Elkészítés:


A zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük.
Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük.
Hozzáadjuk a kihűlt zabpelyhes tejet, a vizet és a fahéjat.
Habosra turmixoljuk.

Almás-zabpelyhes turmix

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Vitaminos gyümölcslé répával
Vitaminos gyümölcslé répával

Mossuk és pucoljuk meg a gyümölcsöket és a zöldségeket. Az első 7 hozzávalót gyümölcscentrifugába tesszük, csak a levét használjuk fel. Keverjük hozzá a citrom és a narancs levét...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kávé Krémlikőr
Kávé Krémlikőr

A cukrot a vízzel és a vaníliával főzzük sűrű sziruppá. Ezután még forrón keverjük hozzá a lefőzött feketekávét és állandóan keverés mellett adjuk hozzá a rumot. Az egészet keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromfagyis dinnyeital
Citromfagyis dinnyeital

Vannak a nyárnak olyan napjai, amikor legszívesebben mindent hideg folyadékként fogyasztanánk. Ilyenkor készítsünk italt a dinnyéből is. Ezekbe az italokba az ízetlenebb példányoka...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Fehér csokilikőr vaníliával
Fehér csokilikőr vaníliával

Az apróra tört fehér csokit és a cukrot felolvasztjuk a tejszínben (30% zsírtartalmú habtejszínt használtam), beletesszük a fél kikapart vanília rudat. A hideg tejben elkeverjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk