hozzávalók / 2 adag
1 közepes db avokádó
2 ek tejföl (vagy krémsajt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 tk citromlé
3 gerezd fokhagyma
Az avokádót megtisztítjuk, villával szétnyomkodjuk.
Sózzuk, fűszerezzük, citrommal ízesítjük, hozzákeverjük a tejfölt vagy a sajtot, és a fokhagymát.
Fokhagymás pirítós kenyérre kenjük.
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval begyúrjuk a tésztát. Jól kidolgozzuk, és 1 órát langyos helyen kelesztjük. A töltelékhez a kolbás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kockára vágott szalonnát megpirítjuk, majd a zsírjában megpirítjuk a szintén kockára vágott hagymát. Ezután kis vizet öntünk rá, és fedő alatt puhára pároljuk. Amikor megpuhult...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. 3. A morzsalékotkeverd össze a tojással, sajttal, lisztekkel, sütőporral, fűszerekkel. 4. Formázz kb. 2 cm magas korongokat a masszából, eze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük és összetörjük, mintha pürét készítenénk. Langyosra hűtjük és hozzáadjuk a vajat, majd a tojásokat,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű