1 egész pecsenyekacsa
4 db birsalma
300 g hámozott egész gesztenye
só
sütőzacskó
Megmossuk és kívül-belül besózzuk a kacsát. Eltávolítjuk a birsalmák magházát , szeleteljük a gyümölcsöt. Megtöltjük a kacsa hasüregét gesztenyével és birsalmával. Sütőzacskóba helyezzük, melyet lezárunk és tepsibe tesszük. A zacskót néhány helyen késsel megszurkáljuk, hogy a sütés közben keletkező gőz távozhasson. Forró sütőben 1-1,5 órán át sütjük, közben hústűvel ellenőrizzük, és amikor megpuhult a hús, eltávolítjuk a sütőzacskót. A tepsibe rakjuk a maradék gesztenyét meg birsalmaszeleteket és bő félóra alatt pirosra, ropogósra sütjük a kacsát.
A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a tojásokat. Majd a sütőporral elkevert lisztet, végül pedig a diót. Ragacsos tésztát kapunk, amit egy órára hűtőbe teszünk pihenni....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeményre főzzük a tojásokat, kihűtjük, meghámozzuk. Megszabadítjuk a héjától a kardamom magot, dörzsmozsárba helyezzük. Ugyanoda kerül a kömény és a koriander-mag is, összedörzsö...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepesárom deci vízben felrakjuk főni a fahéjat a csillagánizzsal, egy csipet sóval meg a naranccsal. Forraljuk egy kicsit, majd kidobjuk belőle a gyümölcsöt és a fűszereket. A forró léh...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, adunk hozzá két evőkanál lisztet egy teáskanál cukrot, összekeverjük, majd a tetejére is szórunk pici lisztet. Míg felfut, összeállítjuk a tészt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes