2 evőkanál extra szűz olívaolaj
3 gerezd fokhagyma, összezúzva
2 db sárga cukkini vagy főzőtök (kb. 170 g/db), keresztben ketté-, majd hosszában vékony szeletekre vágva
22 dkg zsírszegény natúr krémsajt (szobahőmérsékletű)
3 dkg reszelt parmezán
1 maréknyi apróra vágott friss bazsalikom
4 db lavash vagy más, nagyobb méretű puha lepénykenyér
22 dkg vékonyra szelt füstölt csirkehús (csirke- vagy pulykasonka is jó)
35 dkg üveges sült paprika (piros), jól lecsöpögtetve, majd vékony csíkokra vágva
Nagy serpenyőben, közepesnél gyengébb tűzön megforrósítjuk az olajat. 1 perc alatt megpirítjuk rajta a fokhagymát, majd hozzátesszük a sóval meghintett cukkinit is, és időnként rázogatva 5 perc alatt egészen puhára sütjük. Félrehúzzuk, hogy kissé kihűljön.
Robot- vagy turmixgép keverőtáljába tesszük a krémsajtot, a parmezánt meg a bazsalikomot, és sima masszát készítünk.
A lepénykenyereket egyenletesen, a lapok szélén 1 centis sávot szabadon hagyva megkenjük a fűszeres sajtkrémmel. Rátesszük a hús- vagy sonkaszeleteket, majd a paprikacsíkokat és a sült cukkinit.
A lepényeket szorosan felgöngyöljük, majd alufóliába csomagolva pár órára a hűtőszekrénybe tesszük (legalább 1 órára, de 8 óra az ideális időtartam).
Szervírozáshoz a tekercseket ferdén kettévágjuk, hogy látsszon étvágygerjesztő, színes belsejük is.
A csirkehúst megtisztítjuk, megmossuk, daraboljuk, besózzuk. A hagymát és a zöldpaprikát tisztítás után finomra vágjuk, majd feltesszük a felforrósított kevés olajba. Mikor üveg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegcsináljuk a nokedlit és a húsról nagyrészt lefözzük a vízet majd 1 doboz rizs fözőkrémet adunk hozzá.Felforraljuk majd hozzáadjuk a nokedlit.Egyet rotyantunk rajta.Ezután az egé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűPadlizsánt megmossuk, hosszában felszeleteljük, sózzuk, majd szűrőbe rakjuk. A csirkemell filéket elfelezzük hosszában, majd kettévágjuk, sózzuk. Fehéredésig mindkét oldalát megsüt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFél centis vastag szeletekre vágom a csirkemelleket és besózom. Egy tálba teszem a lisztet, tojást, sót, sütőport, és a sört, majd alaposan kikeverem, hogy csomómentes legyen. Egy...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű