menu

Családireceptkönyv.hu

Currys, narancsos csirke


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Az alaphoz
1.4 db narancs leve
1.4 evőkanál búzaliszt (BL55)
1.4 evőkanál Madras curry
4.4 evőkanál alaplé - csont
1125 g csirkemell (filé)

bors - színes, vagy tarka
75 g vaj
1.4 evőkanál brandy (például Metaxa)
A tálaláshoz
3 evőkanál olívaolaj - extra szűz
1.4 db narancs

Elkészítés:


A tálaláshoz való narancsot meghámozzuk, cikkekre bontjuk és egy tálban összeforgatjuk az olíva olajjal és félre tesszük.
A másik narancsot kifacsarjuk, és egy tálban csomómentesre keverjük a narancslevét a liszttel, curryvel és az alaplével.
A csirkemellet felkockázzuk 2-3 cm-s darabokra. A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk és 4-5 perc alatt a csirkekockákat ízlés szerint sóval és borssal ízesítve világosbarnára pirítjuk rajta.
Hozzáöntjük a currys keveréket, majd a brandyt, és a húst. Kb. 15 perc alatt puhára főzzük, ez alatt a mártás szépen be fog sűrűsödni.
Az olajos narancsgerezdekkel forrón tálaljuk. Köretként rizst kínálhatunk mellé.

Currys, narancsos csirke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Tejfölös-gombás szeletek
Tejfölös-gombás szeletek

A húst besózzuk, lisztbe forgatjuk, kevés olajon elősütjük. A vöröshagymát apróra felvágjuk, és a csíkokra vágott szalonnaszeletekkel megpirítjuk, majd pirospaprikával megszórju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Csirkemell vadászosan
Csirkemell vadászosan

A csirkemellekről óvatosan lefejtjük a bőrt, és félretesszük, mert szükségünk lesz rá. A csontról levágjuk a húst, és csíkokra szeleteljük. A szalonna bőrét eltávolítjuk. A felszel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Resztelt pulykamáj
Resztelt pulykamáj

Szálkásra vágom a hagymát: félbe, majd negyedbe, aztán szeletelés. A pulykamájat pedig csíkokra. Serpenyőbe öntöm az olajat, felforrósítom. Ezt az ételt végig telje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Cordon Bleu
Cordon Bleu

A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, félbe vágjuk, majd hosszában bevágjuk, és szétnyitjuk. Két folpack között kiklopfoljuk a húst. Vékonyan sózzuk, borsozzuk. A prá...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk