menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás-rozmaringos csirke ízes krumplipürével


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 csirkemell-filé

bors
édesköménymag (őrölt, vagy durvára tört)
4-5 rozmaring-ágacska
1 fej fokhagyma
olívaolaj
80 dkg krumpli
őrölt szerecsendió
őrölt gyömbér
fokhagymasó
margarin
5 dkg füstölt sajtkrém
tejszín

Elkészítés:


A krumplit megtisztítottam, kockára vágtam és forró sós vízbe tettem. Míg elkészült, a husit is elkészítettem:
A csirkemell-filéket hosszában kettévágtam, majd a vastagságukat is kettészeltem. Sütőpapírra terítettem, sóztam, borsoztam, majd durvára őrölt édesköménymaggal is megszórtam mindkét felüket. A rozmaringágakat levelekre szedtem, a felét az egyik oldalukra tettem, majd sütőpapírral a tetejükön nyújtófával meglappogattam, épp csak annyira, hogy az ágacskák kicsit a húsba üljenek. Megfordítottam, a maradék rozmaringágakat is rászórtam, kicsit ezt az oldalt is megveregettem.
Egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat hevítettem, amibe belefektettem a hússzeleteket (nekem 3 fért el egyszerre), továbbá melléjük dobtam a gerezdjeire szedett, de hámozatlan fokhagymát. A fokhagyma – amellett, hogy isteni finomra sül – átadja ízét a husiknak is. Közepes lángon a húsok mindkét oldalát megsütöttem – nagyjából 5-7 percet vett igénybe. (Az újabb húsokhoz további olívaolajat löttyintettem, de csak keveset, hogy sercegve süljenek.) A kész húsokat és fokhagymákat tálalásig melegen tartottam.
A főtt krumplit nyomóval áttörtem, elsőként jó adag (legalább 10 deka) margarint kevertem hozzá, majd borsoztam, szerecsendiót, gyömbért és fokhagymasót tettem bele (a sóval – ha szükséges egyáltalán – óvatosan kell bánni, hiszen már ez is sós!). Mivel volt egy megkezdett tömlős sajtkrémem, azt is hozzákevertem. Melegített tejszínnel hígítottam a kívánt állagig.
(Mennyiségeket szándékosan nem írok, mindenki ízlése szerint tegyen bele, akár többször megkóstolva.)
Az első 2 szelet húst, ahogy meghűltek, a gyerkőcök rögtön elcsipegették. A többit az asztalnál már együtt fogyasztottuk el. A ropogós külsejű, puha belsejű csirke mellé forrón tálaltam a krumplit, melyre épp csak egy leheletnyi parmezánt szórtam további ízesítésként, koktélparadicsomot ettünk hozzájuk. A fokhagymákat héjukból egy mozdulattal kinyomva ettük Tomival.
Épp csak annyi maradt az egészből, hogy még valaki (szerencsés) egyszer ehet belőle…

Fokhagymás-rozmaringos csirke ízes krumplipürével

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Beatrix
Tejfölös gombapörkölt
Tejfölös gombapörkölt

1. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, amire aztán rádobjuk a hagymát, amit üvegesre párolunk. Erre jöhet majd a gomba is, amit ugyancsak szépen átpirítunk. 2. Ennél a pontnál...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
FOKHAGYMÁS-KAKUKKFÜVES LIBAPÁSTÉTOM
FOKHAGYMÁS-KAKUKKFÜVES LIBAPÁSTÉTOM

Elkészítési idő: sok
Nehézség: Könnyű
share
Avatar GOMBÁS-TEJFÖLÖS CSIRKE COMB
GOMBÁS-TEJFÖLÖS CSIRKE COMB

Tepsibe helyezzük a combokat és enyhén megsózzuk. A gombát megmossuk és felszeleteljük, majd a combokra szórjuk. Elkeverjük a vízzel a krémlevest,hozzáadjuk a tejfült, majd a húsra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Különleges bundában sült csirkemell
Különleges bundában sült csirkemell

A 6 szelet húst enyhén besózzuk, borsozzuk, félretesszük. A többi hozzávalót - a sütéshez szükséges olajon és a forgatáshoz szükséges liszten kívül - egy tálkába tesszük. Jól össz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk