75 dkg meggy
1-1 üveg őszibarack és sárgabarack, vagy szilva befőtt
3 alma
1 citrom
1-1 nagy csipet egész fahéj és egész szegfűszeg
1 tk só
2 dl tej
2 dl tejföl vagy joghurt
1 tojássárgája
2 ek liszt
ízlés szerint cukor
A gyümölcsöket kockákra vágjuk, és egy leveses fazékba tesszük, a citromot beleszeleteljük.
Felöntjük vízzel, megsózzuk, a fűszereket egy teatojásba téve belelógatjuk, és forrás után kb. 5 percig főzzük.
A tejet a liszttel összeturmixoljuk, és egy szűrőn keresztül állandó kevergetés közben belecsorgatjuk.
Ezzel összerottyantjuk, közben egy tojássárgáját összekeverünk a tejföllel.
A tejfölhöz apránként kevergetünk forró levest, és ha már kellően forró, akkor hozzáöntjük a leveshez, és egyet forralunk rajta.
Levesszük a tűzről, eltávolítjuk belőle a citromkarikákat, és a fűszereket. (A citromkarikákat fontos kivenni, mert különben kesernyés íze lesz a levesnek.)
Végül cukorral ízesítjük.
Tálalhatjuk hidegen vagy melegen, ki hogy szereti.
A cukrot megkaramellizáljuk egy lábasban, majd ráöntjük a 3 dl vizet. Amikor felolvad a cukor, belerakjuk a kimagozott barackokat és annyi vizet, hogy ellepje azokat. Főzzük addig,...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű1. Egy mini kuglófforma mélyedéseit kivajazom, és kakaóporral megszórom (mintha kilisztezném, csak épp kakaóval). A sütőt 175 fokra (légkeverésest 155-re) előmelegítem. 2. A di...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű