menu

Családireceptkönyv.hu

Habos mákosguba


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8darab kifli
7deci tej
4egész tojás
1csg vanília
10-15deka cukor
22x30-as margarinnal kikent tepsi
15deka darált mák
citrom héja
cukor
eper
Puding hozzávalói
1csg vaníliás puding 3 kanál cukor
7 deci tej

Elkészítés:


A kifliket vékony karikákra szelte.A tejbe a tojás sárgáját és a többi hozzávalót elkeverem, hogy a cukor olvadjon el.A kifli karikákat beleforgatom majd a tepsibe egymásmellé leraktam.A mákot a citrommal és a cukorral összekevertem és a kifli karikákra szórtam.Ismét egy sor kifli és mák a tetejére Addig ismételtem amíg a kifli és a mák el nem fogyott A tetejére a tojások fehérjét 10 deka cukorral citrommal 2 kanál baracklekvárral kemény habbá vertem és a kiflik tetejére elsimítottam180- fokon megsütöm
A pudingot szokásos eljárással elkészítem
Amikor felszeltem eperrel és pudinggal tálaltam

Habos mákosguba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krumplis pogácsa
Krumplis pogácsa

Összedolgozom, pihentetem, szaggatom 200 C sütöm 20-25 percig Nekem 45 db lett belőle ?

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkinis rakott penne
Cukkinis rakott penne

Lereszeljük a cukkinit megsózzuk, közben egy lábasban vizet forralunk teszünk bele sót, egy teáskanál olajat és kifőzzük a tésztát. A lecsepegtetett tésztát kivajazott tepsibe raju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Krumplis tészta fokhagymás sertésszelettel
Krumplis tészta fokhagymás sertésszelettel

1. A burgonyát és a hagymát megtisztítjuk. Előbbit hosszában elnegyedeljük, majd vékony szeletekre vágjuk. Utóbbit finomra vágjuk, és egy lábasban az olajon, közepes lángon megfonn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
kefíres lángos
kefíres lángos

Elkészítése: Az élesztőt langyos vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk, amikor felfutott összeverjük a többi hozzávalóval. A tészta ne legyen túl lágy! Jól kidolgozzuk a tés...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk