50 dkg liszt
2 kis pohár kefir
só
4 dkg élesztő
fél dl langyos víz
Elkészítése:
Az élesztőt langyos vízben egy kevés cukorral felfuttatjuk, amikor felfutott összeverjük a többi hozzávalóval. A tészta ne legyen túl lágy!
Jól kidolgozzuk a tésztát, majd egy folpackkal körbetekert edényben betesszük a hűtőbe. Amikor megkelt, egy evőkanalat vízbe mártunk és azzal veszünk ki a tésztából. Kinyújtjuk olajos kézzel, majd forró olajban kisütjük.
Tipp:
Ez a tészta akár 3-4 napig is eláll a hűtőbe, és bármikor süthetsz belőle.Ez a lángos nem tocsog az olajtól. Nagyon finom. Próbáld ki!
Minden alapanyagot előkészítünk egy tálba a víz kivételével. Készítsünk a kezünk ügyébe a langyos vizet is. A tésztához csak annyi vizet adjunk hogy a tészta összeálljon. Az éleszt...
Elkészítési idő: 90 Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral meglangyosítom, majd belemorzsolom az élesztőt és két ek. liszttel elkeverem. A tetejére is hintek kevés lisztet, félreteszem. Míg kel, egy tálba szitálom a lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA nagylyukú reszelőn lereszelt almát kinyomkodtam, majd egy kevés őrölt fahéjjal és a citromhéjjal, -lével, meg 1-2 ek cukorral összeforgattam. A túrót egy villával áttörtem és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cénametéltet megfőzzük. 3 tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük.Hozzáadjuk a mazsolát, a tejfölt és a túrót. Belekeverjük a tésztát és a felvert tojásfehérjét. Egy tepsit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű