10 dkg mazsola
10 dkg cérnametélt
50 dkg túró
3 tojás
5 dkg vaníliáscukor
15 dkg cukor
3 dl tejföl
A cénametéltet megfőzzük.
3 tojássárgáját a cukrokkal habosra keverjük.Hozzáadjuk a mazsolát, a tejfölt és a túrót. Belekeverjük a tésztát és a felvert tojásfehérjét.
Egy tepsit kibélelünk 4 réteslappal, ráöntjük a masszát, majd a tetejére is ráteszünk 4 réteslapot.
30 perc alatt megsütjük 150-160 fokon
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Két részre vágjuk. Egyenként vékonyra kisodorjuk, lekenjük olvasztott zsírral. Feltekerjük, mint a bejglit. Folpackba becsomagoljuk, hűtőbe tessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy serpenyőben megolvasztjuk a vajat, és azon a felkockázott bacont megsütjük. Közben felteszünk vizet a gnocchinak, és megfőzzük. Amikor már engedett egy kis zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellfilét vágjuk vékony csíkokra vagy kockákra. A fokhagymát pucoljuk meg, zúzzuk össze. A parmezánt reszeljük le. A tésztát lobogó, sós vízben főzzük al dentére. Szűrjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát olajos, sós vízben majdnem puhára főzzük. Addig a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk, és olívaolajon üvegesre pároljuk. Közben a tonhalkonzerveket lecsepegtetjük, kis tá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű