menu

Családireceptkönyv.hu

Kacsaszárny tő vegyes sültkörettel


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 db tisztított kacsaszárny tő
durva tengeri sókristály
1 evőkanál kacsazsír
majoránna
fokhagyma
8 db tisztított burgonya
8 szelet bajor sonka (5 dkg) csíkokra vágva
4 db kétujjnyi vastagra vágott friss vöröskáposzta szelet
6 gerezd fokhagyma hajában
1 db 8 cikkre vágott birsalma héjastól
2 db paradicsom
friss snidling
- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/kacsaszarny_to_vegyes_sultkorettel#sthash.L21UxaOe.dpuf

Elkészítés:


A csontos húst besózzuk, fűszerezzük, rövid ideig állni hagyjuk. Az egészben hagyott burgonyát 5-6 helyen beirdaljuk. Nagy sütőtálba vagy tepsibe helyezzük a húst, a burgonyákat, a birs cikkeket, a káposzta szeleteket, rászórjuk a hajában hagyott fokhagyma gerezdeket, durva sókristállyal jócskán megpergetjük, a 200 fokos sütőbe toljuk.

Huszonöt perc múlva a kisülő zsírral meglocsoljuk a köretet, megfordítjuk a húst, a tálat vagy tepsit befedjük alufóliával, 160 fokra csökkentjük a hőfokot, 80 percig pároljuk az ételt. Ezután kibontjuk a fólia alól, bőségesen meglocsoljuk a kisülő szafttal, visszafordítjuk a combokat, a burgonya vágatokba sonkacsíkokat helyezünk, fólia nélkül tovább sütjük puhán ropogós pirosra. Amint kész, kivesszük a sütőből, letakarjuk alufóliával, pár percig pihentetjük.

Tányérokba igazítjuk, a fokhagymákat ügyesen kinyomjuk, hogy egészben maradjanak. Piros paradicsom cikkekkel, apróra vágott snidlinggel megszórjuk, forrón, puha kenyérkével tálaljuk..

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta

- See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/kacsaszarny_to_vegyes_sultkorettel#sthash.HzxNBiBf.dpuf

Trükkök, tippek, praktikák:


A friss vörös káposzta nem csak köménymagosan, savanykásra dinsztelt köretként állja meg a helyét, hanem vastagra szeletelt sült káposztaként is. A rálocsolt ízes szaft különlegesen finommá teszi. Gyermekek, kis étkű idősek porciója lehet akár még Karácsonykor is. - See more at: http://www.receptvarazs.hu/receptek/recept/kacsaszarny_to_vegyes_sultkorettel#sthash.L21UxaOe.dpuf

Kacsaszárny tő vegyes sültkörettel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Ünnepi ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézeskalács
Mézeskalács

1.A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikrób...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos mozzarellás csirkemell
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék
Paradicsomos mozzarellás csirkemell

A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és tűzforró serpenyőben, kevés olajon, 30 másodpercenként megforgatva megsütjük úgy, hogy a külsejükre szép piros kéreg kerüljön, de belül csak...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Húsos batyuk
Húsos batyuk

Az alapanyagokat elkeverjük, majd megtöltjük a wonton lapok közepét. A széleit az ujjunkkal felhúzzuk, és batyukat formálunk belőlük, középen kissé elszorítjuk. A snidlinget félbev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: András
Születésnapi tekercs Aczél-módra
Születésnapi tekercs Aczél-módra

1. Lábasba rakunk: - 2 tojás fehérjét - kristálycukrot - kakaót - kávét Hidegen elkeverjük, majd lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk 2. Tálba rakunk: - d...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk