8 adaghoz:
2 dkg füstölt szalonna
1 kg kukorica
50 dkg tarkabab
50 dkg vörösbab
80 dkg konzerv hámozott paradicsom
1 fej apróra vágott hagyma
1 felszeletelt zöldpaprika
1 teáskanál chilipor
1 teáskanál köménymag
15 dkg reszelt cheddar sajt
15 dkg reszelt trappista sajt
A felaprított szalonnát süssük ki. A konzerv babról és kukoricáról öntsük a levet a szalonnazsírra, adjuk a léhez a paprikát, a hagymát, zöldpaprikát, és addig főzzük, amíg a lé felére el nem fő. Adjuk hozzá a kukoricát, a babot, a paradicsomot, a chiliport, a köménymagot, és sózzuk meg. Forraljuk össze.
Szórjuk meg a tetejét a cheddar és trappista sajttal, így tálaljuk.
Egy nagy lábasban felhevítjük az olívaolajat, rádobjuk a félkarikákra vágott vöröshagymát, majd a felkockázott fokhagymát és kis lángon kevergetve üvegesre pároljuk. Mikor kész, me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA recept abban különbözik az eredeti rakott krumpliétól, hogy a rétegek közé brokkolit, kukoricát és reszelt füstölt sajtot is teszünk. Megfőzzük egészben a krumplit és a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. 2 kisebb kör alakú, vagy 1 nagy tepsi méretű pizzát készítünk ebből az adagból. Ízlés szerint feltétekk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkét megmossuk, darabjaira vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, karikákra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A petrezselymet leöblítjük, összevágjuk. Kiolajoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű