4 dl méz
5 dl pálinka
1 citromból nyert citromhéj (reszelve)
5 g gyömbér (őrölt)
A mézet kissé felmelegítjük, összekeverjük a többi hozzávalóval, majd palackba töltjük.
1. A tejszínt melegítsük a tejjel egy közepes lábasban. Nem kell forrnia! 2. Ezután a cukrot egy kisebb fazékban karamellizáljuk, vagyis kis fokozaton, kevergetés mellett addig me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖtliteres üvegbe rakjuk a hozzávalókat, és egészen az üveg nyakáig töltünk rájuk vizet. (A citromot előbb megmossuk, félbevágjuk, kissé belenyomkodjuk a levét az üvegbe, úgy kariká...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűFogj egy turmixot darabold bele a banánt, a meghámozott narancsot és a megmosott, kicsumázott almát (a héja rajta maradhat, csak előtte áztasd be alaposan szódabikarbónás vízbe), r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy befőttesüvegben a vodkába teszem a zöldséghámozóval vékonyan lehántott héjakat és a fűszereket. A tetőt rácsavarom és megy a hűtőbe 1-2 hétre. Amikor késznek ítélem, a vízből...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű