menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott csirkemell - 2


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


csirkemellhez
100 dkg csirkemell filé
30 dkg gépsonka
30 dkg gomba
25 dkg trappista sajt
A besamelmártáshoz
0.5 l tej
1 kávéskanál só
1 csipet fehérbors
2 dl főzőtejszín
1 csipet szerecsendió
5 csapott ek liszt
5 dkg vaj

Elkészítés:


Csikemellhez
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és megsózzuk.
Lisztben megforgatjuk, és egy kevés olajon vagy vajon megsütjük a hússzeleteket.
A gombát felszeleteljük és megpároljuk, majd a sonkát is egy kis olajon átsütjük (félre tesszük).
A hússzeleteket lefektetjük kivajazott (gáztepsibe vagy nagyobb) tepsibe, a szeletekre halmozzuk a gombának és a sonkának a felét, majd mindegyik szeletre ismét egy szelet hús következik, és erre a maradék gombát és sonkát rátesszük, majd a legteteje hús legyen!
Erre ráöntjük a besamelmártást, és ízlés szerint sajttal megszórjuk.
Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, majd a fóliát levéve még 20-30 percet sütjük, míg meg nem pirul a sajt rajta.
Besamel mártáshoz
Olvasszuk meg a vajat, és a lisztet pirítsuk meg rajta, míg aranybarna nem lesz (vigyázzunk, mert hamar odaég, kb. 2-3 perc).
A tejet hozzáöntjük apránként, és folyamatosan kevergetjük, hogy csomómentes legyen.
Végül fűszerezzük sóval, fehérborssal, szerecsendióval, hozzáöntjük a tejszínt is, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
sütési hőfok: 180°C

Rakott csirkemell - 2

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Cukkíni másként
Cukkíni másként

Reszeljük le és jól nyomkodjuk ki a cukkinit. A sajtot vágjuk apró kockára, vagy reszeljük le, a friss fűszernövényeket, újhagymát vágjuk apróra. A szódabikarbónát keverjük a tejf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás sajtos rakott tészta
Sonkás sajtos rakott tészta

30 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

1. A húst leöblítjük (ha szűzpecsenyéből készítjük, ezüstös hártyáját előzőleg lefejtjük-eltávolítjuk), szárazra töröljük, majd felszeleteljük, és ujjnyi széles, 4-5 cm hosszú csík...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Gombás-májas rizottó
Gombás-májas rizottó

Esetleg lehetne még bele valami zöld, pl. snidling Amikor kész a rizs, mindennel összekever, kicsit még főz, majd lefedve nyammogni hagyjuk

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk