menu

Családireceptkönyv.hu

Rozmaringos csirkecombok velük sült őszi zöldségekke


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 6 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


10 db csirkecomb
só (vagy ételízesítő)
bors
olívaolaj
40 dkg sütőtök
30 dkg cukkini
1 szál póréhagyma
4-5 ág friss rozmaring

Elkészítés:


A sütőt bekapcsoltam 230 fokra és légkeveréses funkcióra.
A csirkecombokat megmostam, szárazra töröltem, tepsibe helyeztem. Alaposan sóztam, borsoztam, megkentem olívaolajjal. Alufóliával letakarva, félidőben megfordítva, 1 órán keresztül sütöttem.
Közben a zöldségeket megmostam, a sütőtököt a héjától megtisztítottam, a cukkinik végét levágtam, mindkettőt felkockáztam, a póréhagymát karikáztam.
Kivettem a csirkét a sütőből levettem a fóliát, kiemeltem a húsokat, a pecsenyelébe öntöttem a zöldségeket, megszórtam a rozmaringlevelekkel, átforgattam, majd a húsokat visszatéve, az egészet visszatoltam a sütőbe (fólia nélkül) további 30-35 percre (félidőben ezúttal is fordítottam a húsokat), míg a zöldségek megpuhultak, a combok pedig ropogósra sültek.
Az eredeti receptben 20 dkg sütőtök, 20 dkg cékla, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa,
1 kisebb zellergumó szerepelt.
Nagyon különleges, omlós, finom egytálételt kaptunk, mindenkinek ízlett!

Rozmaringos csirkecombok velük sült őszi zöldségekke

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
CSIRKEMELL CSÍKOK KRÉMSAJTOS BUNDÁBAN
CSIRKEMELL CSÍKOK KRÉMSAJTOS BUNDÁBAN

A tejszínt, a krémsajttal, a tojással és a sóval egy kézi habverő segítségével alaposan kikeverem, majd hozzáadom a lisztet és csomómentesre kavarom. A csirkemellet szélesebb cs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szezámos-mézes csirke bundában
Szezámos-mézes csirke bundában

A csirkemellfilét másfél centis kockákra vágtam. A páchoz valókat addig kevertem, amíg a só és a cukor is felolvadt benne. A húst beleforgattam, letakartam és 30 percre félretettem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar CSIRKECOMB PÉKNÉ MÓDRA
CSIRKECOMB PÉKNÉ MÓDRA

A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat el...

Elkészítési idő: l,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Franciás csirke
Franciás csirke

Besózott csirke húst bőre nélkül egy nagy fazékban 10 dkg vajon és 1 dl vízen puhára párolok. (Teljesen puhára, mikor már szinte leesik a csontról!) A puha husokat egy tepsibe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk