1 csomag tészta
7 dkg vaj
3 evőkanál liszt
3 evőkanál krémsajt
2 dl tej
1 hagyma
40 dkg tonhal (konzerv)
12 dkg zsemlemorzsa
12 dkg reszelt parmezán
A tésztát sós vízben megfőzzük. A vaj felét serpenyőbe tesszük, amikor már forró hozzáadjuk a lisztet, folyamatosan kevergetjük 1-2 percig, ezután levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a tejet és lassan visszamelegítjük, kavargatjuk, hogy besűrűsödjön, de ne legyen csomós. A krémsajtot is hozzáadjuk Egy másik serpenyőben a maradék vajat olvasszuk fel és ebben megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a tonhalat és levesszük és hozzákeverjük a lecsöpögtetett tésztát, majd a szószt. Kiolajozott, hőálló edénybe kanalazzuk és a parmezánt összekeverjük a zsemlemorzsával, majd rászórjuk a tetejére. 180 fokos sótőben 30 percen át sütjük, majd hagyjuk egy kicsit hűlni és tálalhatjuk.
Tarhonyát olajon pirittom .dupla adag vizet öntök rá.sózom es fedö alatt takarékon puhára fözöm. A húst pőrköltnek elkészitem .végén össze keverem a tarhonyával.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1.Felcsíkozzuk a csirkemellet. 2. A csirkéhez adjuk a chilit, köményt, finomra vágott fokhagymát, oregánót, fekete borsot, és a sót. 3. Öntünk rá kevés olívaolajat, és jól összek...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesBurgonyát áttöröm. Mindent egybe öntöttem. palacsintasütőbe egy kis vaj és kisütöm a tésztákat :)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű