menu

Családireceptkönyv.hu

Stíriai metélt


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


Tésztához:
34 dkg túró
16 dkg liszt
1 tojás
1 evőkanál tejföl
csipet só
1 púpozott evőkanál cukor
Továbbá:
4 tojás
4 ek cukor
2,5 dl tejföl
2 ek búzadara
16 dkg túró
citromlé (ízlés szerint)
20*30 cm-es tepsi
A tepsi kenéséhez:
margarin
Szóráshoz:
zsemlemorzsa

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk. Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, de így a jó. Utána 1 cm hosszú csíkokra, majd keresztben is 1 cm kockákra vágjuk. Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amikor a túrós tésztánk feljön a víz felszínére, kb 6-7 percig főzzük még. Szűrőkanállal kiszedjük, majd víz alatt leöblítjük, jól lecsepegtetjük és kihűtjük.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A tojás sárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a túrót, a tejfölt, a búzadarát, citromlével ízesítjük. Végül a tojásfehérje kemény habját lazán hozzákeverjük.

A túrós tésztával összevegyítjük és az előkészített, margarinnal kent, morzsával megszórt tepsibe tesszük.
200 fokon megsütjük. Almapürével fogyasztottuk.

Stíriai metélt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Húsos pirog (Limara)
Húsos pirog (Limara)

A töltelékkel kezdem, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A vajat megolvasztom, majd a finomra vágott hagymát puhára párolom rajta. Hozzáadom a húst és nagy lángon fehéredésig süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Lakatos
Pizza
Pizza

langyos vízbe édesítő élesztő dagaszt, tálak kiolajozni 1 óra keleszt, 4 felé oszt, nyújt. 15 perc pihenés

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Spenótos penne
Spenótos penne

A zúzott fokhagymát pici olajon pirítsd meg, majd szórd hozzá a lisztet, és készíts világos rántást. A spenótot főzd meg sós vízben, majd szedd ki, és turmixold össze. Tedd a rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Burgonyás, szilvás gombóc
Burgonyás, szilvás gombóc

Serpenyőben melegítsünk kevés étolajat, majd tegyük rá a morzsát, és pirítsuk aranybarnára. Annyi olaj kell a morzsa alá, hogy az ne legyen nagyon száraz, de maradjon morzsalékos p...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk