menu

Családireceptkönyv.hu

Szegedi halászlé


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 8 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


3.5 kg ponty
3.5 kg törpeharcsa
5 nagy fej vöröshagyma
só ízlés szerint
csípős fűszerpaprika ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint (szegedi)
2 db halászlékocka

Elkészítés:


A megtisztított hal fejét, illetve farok részét levágjuk, úgy hogy némi hús maradjon rajta. A halat kifilézzük, felkockázzuk.
Alaplé készítés: A fejet, a farkat és az apróra vágott hagymát egy lábasba tesszük, annyi vizet adunk hozzá, hogy az alapanyagokat ellepje. Majd kb. 45 perc alatt puhára főzzük. A megfőtt húsról a szálkát eltávolítjuk, majd a hagymával együtt vagy átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk (a léből tegyünk hozzá, mert úgy könnyebb a művelet). A sűrítményből kb. 5 liternyit kell kapnunk, ha kell adjuk hozzá vizet is.
A bográcsba beleöntjük az alaplevet, majd hozzáadjuk a filézett, kockára vágott halat, a sót, a hallé kockát, és az erős paprikát (zöld, szárított piros). Kb. fél óra főzés után a hal megpuhul, ekkor jól meghintjük az őrölt paprikával majd 10 percig tovább főzzük.

Szegedi halászlé

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves

A csirkemell filét kisebb kockákra vágjuk és egy nagy lábasban forró olajon fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a kockákra felvágott vöröshagymát, sárgarépát, a negyedekre felvágott kar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsóleves
Borsóleves

A répákat és a zellert felkockázzuk, majd kevés olajon pároljuk, pirítjuk kb 10 percig. Hozzáadjuk a zöldborsót és a petrezselymet jól átkeverjük, megsózzuk és felöntjük vízzel ame...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ingrid
Tárkonyos krumpli leves baconnal
Tárkonyos krumpli leves baconnal

Kis zsíron megpárolom az apróra vágott vöröshagymát, félrehúzva rászórom a pirospaprikát hogy meg ne égjen. A kockázott buronyát, répát,zöldséget belekeverem. Felöntöm 2x annyi víz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
DUPLA ERŐLEVES – ÜNNEPI KIADÁSBAN
DUPLA ERŐLEVES – ÜNNEPI KIADÁSBAN

1. A húst hideg vízben feltesszük főni. Nem szabad forrnia, csak folyamatosan gyöngyözni. A keletkező habot leszedjük a tetejéről. 2. Fél óra után beletesszük a megtisztított zö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk