menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós batyu


Írta:

Elk. idő: 90 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


50 deka liszt
3,5 deci tej
4 deka élesztő
1 egész tojás
1 tojás sárgája
1 deci olaj
csipet só
2 kanál cukor
A töltelékhez:
30 deka túró
1 cs vaníliás cukor
2-3 kanál cukor
1 tojás sárgája

Elkészítés:


A töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverem, és félreteszem.
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom, majd a többi hozzávaló hozzáadásával kelt tésztát dagasztok. A duplájára kelesztem.
Amikor megkelt 5 egyforma cipóra osztom, amiket egyenként kinyújtok, és az utolsó kivételével mindegyiket egy kis olajjal vékonyan lekenem.
Egymásra teszem a kinyújtott lapokat, és egyben újra kinyújtom. Felkockázom, ebbe teszem bele a már elkészített túrókrémet.
Majd összefogtam a sarkokat.a batyuk tetejét tojással lekenem, és 180 fokon megsütöm.

Túrós batyu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Brigi
Túró alapú fitnesz pizza
Túró alapú fitnesz pizza

A tészta hozzávalóit egész egyszerűen összekavarjuk (egy botmixer precízebb, ha nem vagy mosogatás-gyűlölő) és voálááá, el is készült a pizzánk alapja. Szilikonos sütőlapra vagy kó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Réka
Kecskesajtos pizza friss paradicsomszeletekkel
Kecskesajtos pizza friss paradicsomszeletekkel

Először is készítsd el a pizzatésztát. Futtasd fel az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben egy kevés cukorral és liszttel. Közben szitáld a lisztet és a sót egy nagy tálba. Add h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gesztenyés tekercsek
Gesztenyés tekercsek

1. A tejben a teáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elkeverjük a porcukrot, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást, majd a felfuttatott élesztőt a tejje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hajtogatott tepertős pogácsa
Hajtogatott tepertős pogácsa

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk