60 dkg darált hús
1 hagyma
só, bors
oregano, bazsalikom
ketchup
paradicsomlé
fokhagyma
makaróni
reszelt sajt
A hagymát kockára vágjuk, majd megfuttatjuk kevés olivaolajon. Hozzáadjuk a húst, fehéredésig sütjük, majd kicsit lepirítjuk. Fűszerezzük, sózzuk, majd adunk hozzá paradicsomlevet vagy sűrítményt. Utána ízesítjük még ketchuppal. Kb 40 perc alatt elkészül. Közben kifőzzük a makarónit vagy spagettit és lereszeljük a sajtot.
A tésztából rakunk tányérra, majd rá a hús, végül megszórjuk bőven sajttal.
1. Rövidkarajt ki kell csontozni, szeletekre vágni, kiklopfolni. 2. A szeleteket be kell sózni, meg kell kenni mustárral, egy kis borssal, majoránnával fűszerezni, majd egy sze...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük. A hús szeletek mindkét oldalát b...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát lereszeljük, hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk a levét. A húst, a tojásokat, a zúzott fokhagymát és a fűszereket hozzáadjuk. A massza állagától függően adjuk hozzá a zse...
Elkészítési idő: 1.5 Nehézség: KönnyűA karajt leszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, lereszeljük. A lisztből, tojásból, reszelt burgonyából kevés vízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. Íz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű