2 kg oldalas
fűszerek: só, bors, kömény, fokhagyma
0,5 kg sertésszír
Az oldalast feldaraboljuk. Bedörzsöljük sóval, fokhagymával és fűszerekkel. Egy jénai edénybe rakjuk a húsdarabokat, majd öntünk alá kb 1,5 dl vizet és rárakjuk a zsírt. Lefedjük, és 150 fokos sütőbe rakjuk kb 2 órára. 2 óra után megnézzük, ha a hús megpuhult, akkor a hőfokot 230 fokra emeljük és fedő nélkül mindkét oldalát megpirítjuk. Párolt káposztával és hagymás tört krumplival tálaljuk.
Az élesztőt kevés tejben 1 kk. cukorral felfuttatjuk. A bacont kis kockára vágva kiolvasztjuk és az apróra vágott hagymát megsütjük rajta. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk a hag...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesRecept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalast érdemes barbecue szószba bepácolni előző este, majd másnap sütőben süssük ki. A tócsnihoz aprítsuk fel a hagymát és a fokhagymát, majd keverjük össze a reszelt burgony...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű