2 bögre rizs
4 bögre víz
olaj
só
1 db vöröshagyma
15 dkg zöldborsó
Olajon megfonnyasztjuk a kis kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a rizst, kevergetve pirítjuk. Majd felöntjük a vízzel, megsózzuk. Rárakjuk a fedőt és keverés nélkül közepes lángon kb 20 percig főzzük. Beleszórjuk a zöldborsót, és félretesszük. Visszarakjuk a fedőt, a borsó a gőzben megpuhul. Végén petrezselyemzölddel megszórjuk.
A krumplikat megpucoljuk, majd tetszőleges méretűre felvágjuk. Lehetnek nagyobb kockák is, de egyszerűen félbe is vághatjuk a zöldséget. Sós vízben puhára főzzük a krumplit. Fog...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megfőzzük, és a főzőlevében hagyjuk teljesen kihűlni. Legjobb, ha előző nap főtt, akkor van a legmarkánsabb íze, és kicsit gumiszerű állaga. Ha szétfő, vagy nem a héjáb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megpucoljuk, és kockára vágjuk. Majd sós vízbe téve megfőzzük őket. Ezután egy szűrő segítségével krémesre passzírozzuk a krumplit, ez benne a nagy titok! Közben míg...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. A burgonyákat megmossuk, és sós vízben majdnem teljesen puhára megfőzzük. 2. Ha nagyobb burgonyánk van, cikkekre vágjuk, ha nem, akkor egyben hagyjuk őket. 3. Betekerjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű