300 g fehér liszt
1/2 tk. sütőpor
1 tk. só
1 és 1/2 tk. cukor
1/2 tk. szódabikarbóna
15 g olvasztott vaj
2 ek. zsírszegény tej
4 ek. natúr joghurt
85 ml víz
2 szelet bacon szalonna, megpirítva, felkockázva
1 evőkanál fekete köménymag
20 g fokhagymás olvasztott vaj (1 gerezd fokhagyma elkeverve a vajban)
friss koriander
A liszthez keverd hozzá sütőport, a sót, a cukrot és a szódabikarbónát.
A liszt közepében hozz létre egy mélyedést, ide öntsd a vajat, a joghurtot, a tejet és a vizet.
Kézzel gyúrd össze a tésztát, ha szükséges, adj hozzá még vizet.
Egy kilisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, szórd rá a bacont, majd gyúrd össze újra gombóccá. Vágd fel 4 egyenlő részre.
A tésztadarabokból formázz gombócokat, majd lapítsd ki őket.Szórj rájuk a fekete kömény magjából, amiket nyomkodj bele a tésztába.
Forró serpenyőben kezd el sütni a kenyereket.
Ha megsültek, kend meg őket a fokhagymás vajjal, majd szórd meg friss korianderrel is.
A cukrot és a tojást egy tálkában összekeverjük, majd hozzáadjuk a túrót és a lisztet. A szódabikarbónát egy teáskanálba tesszük, ráöntjük az ecetet, megvárjuk, amíg felhabosodik,...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA káposztát lereszelem, és besózom. Az olajon a cukrot karamellizálom. Tűzről levéve beleteszem a lereszelt káposztát, és hozzáadom a borsot. Fedő alatt sűrűn kavargatva, kis lá...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztát főzzük ki bő sós vízben a csomagolásán leírtak szerint. Majd szűrjük le. Közben a csirkemellet vágjuk csíkokra és forró olíva olajon pirítsuk barnára. Vegyük ki egy szűr...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA lisztet egy keverőtálba szórjuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleütjük a tojásokat, és egy villával kicsit fel is kavarjuk a tojásokat a mélyedésben (a tojás ne legyen hideg)...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű