60 dkg csirkemell (15-20 csíkra, kisebb szeletre vágva)
10 db csirkeszárny (szárnyhegy nélkül és további két részre vágva)
Kentucky – közepesen csípős - fűszerkeverékhez, a fent megadott húsmennyiséghez:
1 teáskanál őrölt koriander
½ teáskanál fehér bors
½ teáskanál őrölt kömény
1 teáskanál őrölt gyömbér
2 teáskanál csípős fűszerpaprika vagy őrölt chili
1 teáskanál édes fűszerpaprika (lehet füstös)
1 evőkanál finom szemcsés fokhagyma granulátum
½ teáskanál cayenne bors
1 teáskanál kurkuma
teáskanál őrölt kakukkfű, rozmaring, majoránna, tárkony (a tárkonyból és rozmaringból lehet kevesebbet is használni, ha valaki erőteljesnek tartja)
Kentucky bundához:
25 dkg kukoricapehely-corn flakes (a fele morzsává, a másik fele szilánkosra őrölve)
tojás és 2 tojásfehérje (a két tojásfehérje a mézes-mustáros szósz alapjául szolgáló majonézbe került)
4-5 evőkanál liszt
úgy, ahogyan azt kell.
A csirkemellet érdemes kisebb darabokra, csíkokra, szeletekre vágni, hogy minél több fűszer és bunda kerülhessen rá, úgy lesz igazán finom.
A fűszerezett húsokat lefedve betettem 2 óra hosszára a hűtőbe, akár ennyi idő is elégséges, hogy ez a nagyszerű, száraz fűszerpác csontig hatoljon bele. Akár egy éjszakán át is pácolhatjuk benne. Sót ne tegyünk rá semmiképpen.
Kivettem a hűtőből, megsóztam minden oldalán, majd liszt, enyhén sós felvert tojás és a kétféle szemcséjű corn flakes morzsa keverékével paníroztam. A corn flakes morzsában éppen csak meghengergettem, nem kell túlzásba esni, nehogy a bunda végül páncél legyen. Fél órán át szerencsés tálcán pihentetni úgy, hogy ne érjenek össze a panírozott húsdarabok.
190 C fokra előmelegített bő, forró olajban kis adagokban sütöttem ropogósra.
A paprikákat kicsumázzuk. A gombát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük a felvágott vöröshagymával s fokhagymával együtt. Kiszedjük, hozzáadjuk a darált csirkehúst, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz aszalt szilvát a vörösborban, mikróban 2-3 percig előfőzzük. Összevágjuk az újhagyma fehér részeit és lereszeljük a fokhagymát. A pulykamellett kisebb kockákra vágjuk, besózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk és besózzuk. A burgonyát lereszeljük, összekeverjük a tojással, a sóval, a borssal, a fokhagymával és a liszttel. A hús szeleteket lisztbe, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkéket megtisztítom, majd alaposan bedörzsölöm sóval, és állni hagyom legalább fél órát. 2. A zsemléket beáztatjuk ízlés szerint tejbe vagy vízbe. 3. A gombát és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz