-8 szál spárga
-vaj(megfőzéshez,kikenéshez)
-8 + 3 (tetejére) szelet sonka
-3 púpozott evőkanál liszt
-2 dl tej
-ételízesítő
-só
-bors
- petrezselyem zöldje
-4 db tojás
-20 dkg sajt
A spárgát megmosni,megtisztítani,és ételízesítős-vajas vízben megfőzni
A sonka szeletekbe betekerni,a spárgát
Tűzálló tálat kivajazni,belehelyezni a betekert spárgákat
Elkészíteni a krémet:a vajat felolvasztani,a lisztet rászórni,fehéredésig keverni,hozzáadagolni a tejet,állandó kevergetés mellett lassú tűzön krémmé főzni,a bors,a megmosott felaprított petrezselyem zöld,az ételízesítő,ezután belekavarom a tojásokat és a sonkás spárgára simítom a megmaradt sonka szeleteket és a sajtot szép vékony csíkokra vágni ,rácsosan a tetejére rakni,szép pirosra sütni a sütőben.Légkeverésen,150 fokon kb. 45-50 perc.
Zöldséges lasagne https://femina.hu/recept/zoldseges-lasagne/
Elkészítési idő: Nehézség: NehézForraljunk vizet 2 ek sóval. Tisztítsuk meg a karfiolt. Főzzük félpuhára, majd öntsük le róla a vizet. A darált húst keverjük össze a tojásokkal, az apróra vágott hagymákkal, gy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A brokkolit rózsáira szedjük, a burgonyát, sárgarépát és a fokhagymát meghámozzuk, megmossuk. A brokkolirózsákat forrásban lévő, enyhén sós, a fokhagymával és a babérlevelekkel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes