- 2 üveg pezsgő
- 25 dkg tisztított, darabolt földieper
- 2 dl konyak
- 2 evőkanál porcukor
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, a nagyobbakat elvágjuk. Cukorral megszórjuk.
A konyakot ráöntjük és a tálat letakarva néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.
A szintén behűtött pezsgőt tálalás előtt öntjük hozzá.
Elkészítés: Egy zárható nagyobb edénybe tesszük a megmosott és egy kicsit megtört leveleket, hogy az ízek jól ki tudjanak oldódni, ráöntünk 2 liter vizet. 2 db citrom héját bele r...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KönnyűA zabpelyhet a mézes tejben pár perc alatt puhára főzzük. Az alma magházát kivágjuk, és héjastul nagyobb darabokra vágjuk, lecsöpögtetjük citromlével, turmixba tesszük. Hozzáadju...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA mangó húsát 1 cm-es csíkokban bevágjuk függőlegesen, és vízszintesen is majd kifordítjuk és simán kivágjuk a héjából, vagy meghámozzuk, és apróra vágjuk a gyümölcsöt. Egy tálba...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű