- 50 dkg gomba
- 15 dkg sajt
- só
- bors
- olaj
Szószhoz :
- 150 g vaj
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál víz (hideg)
- 2 csipet só
A gombákat megpucolom sózom borsozom,a sajtot kockákra vágom (lehet reszelt sajt is),megtöltöm a gombákat és lassú tűznél addig sütöm míg a sajt elolvad
Szósz elkészítése:
A vajat kikeverem jó puhára egy tálban
Gőz fölött összekeverem a tojássárgákat,vizet és a sót ,mikor sűrűsödni kezd leveszem a gőzről és apránként hozzáadom a vajat .jól kikavarom ha túl vastag vízzel hígítom.
A sajtos gombákat hollandszósszal tálalom !
1. A hagymát feldaraboljuk, majd kevés olajon megpirítjuk. 2. Közben hozzáadjuk a gombát, amikor már a gomba is megpirult, beletesszük a kockára vágott húst. 3. Amikor a hú...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztát felteszem főni a szokásos módom. Addig a gombát megpucolom és összevágom. A hagymát is felaprítom és kevés olajon megpárolom. Ezután hozzáadom az áttört fokhagymát majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felkockázzuk, befűszerezzük és hűtőben állni hagyjuk legalább egy órát. A szalonnát kb 2x2 cm-es kockákra vágjuk, a kolbászt felkarikázzuk. A paprikát felkockázzuk, a hagym...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz apró kockára vágott vöröshagymát némi zsiradékon üvegesre párolom,majd hozzá dobom a tetszőlegesen felszeletelt csirkemellet és fehéredésig sütöm... ekkor mehet bele a gomba, a...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: Könnyű