menu

Családireceptkönyv.hu

Tepsis hús


Írta:

Elk. idő: 110 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 evőkanál olívaolaj
150 g szalonna
500 g sertéscomb
2 közepes fej vöröshagyma
0,5 - 1 kg burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 csapott teáskanál só
0.5 csapott teáskanál fehérbors (őrölt)
1 csapott teáskanál köménymag (őrölt)

esetleg 1 szál friss rozmaring

Elkészítés:


1. A szalonnát csíkokra, a húst nagyobb darabokra vágjuk. Egy kiolajozott tepsibe tesszük.

2. A burgonyát és a hagymát kockára, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk. A tepsibe, a húsra tesszük ezeket is.

3. Az egészet sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, (rászórjuk egy rozmaring ág leveleit), majd alaposan összekeverjük.

4. A tepsit lefedjük alufóliával, majd 200 C fokos sütőben 50 percig sütjük.

5. 50 perc után levesszük az alufóliát, a sütőt 220 C fokra tesszük és még 40 percig sütjük. 10 percenként kivesszük és egy fakanállal alaposan átforgatjuk, hogy mindenhol piruljon.

6. Savanyúsággal vagy friss salátával tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar RAKOTT ZÖLDBAB
RAKOTT ZÖLDBAB

A zöldbabot sós vízben puhára főzzük. A szalonnakockákat kisütjük, hozzáadjuk a hagymát és a zöldpaprikát, üvegesre pároljuk. Rádobjuk a húst, kevergetve pirítjuk. Rátehetjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtos sült rizsgolyók
Sajtos sült rizsgolyók

A hozzávalókat összekeverjük,kisebb gombócokat formázunk. Egy tálcára rakjuk,majd egyenként lisztbe forgatjuk és forró olajban aranysárgára sütjük. Nálunk általában a húsos é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomos húsgombóc a la mami
Paradicsomos húsgombóc a la mami

1. Ha a húst daráljuk, akkor daráljuk vele együtt le a megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát is. Ha a hús előre darált, akkor a megpucolt hagymát reszeljük le, valamint a fokh...

Elkészítési idő: 2 h
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Rizses csirke
Rizses csirke

A zsírt megolvasztjuk, mérsékelt tűzön, állandó keveréssel üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a feldarabolt csirkét, erős tűzön, gyors keveréssel áthevít...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk