menu

Családireceptkönyv.hu

Kenyér - Boros Vali féle


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Este:
- 40 dkg liszt
- 1 dkg élesztő
-3 dl víz

Másnap:
- 60 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 3 dl víz
- 2 dkg só

Elkészítés:


- dagasztás
- ha van idő, 2x 40' kelesztés
- jénai + sütőpapír
-250 C

Trükkök, tippek, praktikák:


- 1/3 rész lisztet lehet cserélni pl rozsra, tönkölyre
- magokkal is nagyon finom

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
274. Sós perec
274. Sós perec

A lisztet, élesztőt, sót összekeverni, a langyos tejfölt hozzátenni. A tejet , margarint, cukrot, a tojássárgáját lassú tűzön melegítjük, amíg a margarin teljesen felolvad, /...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Joghurtos/kefíres kifli
Joghurtos/kefíres kifli

Joghurtos/kefíres kifli A kenyérsütőgép 15 perces programján bedagasztom a tésztát, majd 9-12 részre osztom a deszkán, kis cipókba formálom, és lisztezett tepsin letakarva kel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Kenyér
Kenyér

. A lisztet egy tálba öntöm, melynek szélébe a kezemmel mélyedés húzok, oda teszem a sót, hogy az élesztővel ne érintkezzen. Kézzel a liszt közepébe mélyedést csinálok, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Guba kifli
Guba kifli

2 deci langyos, cukros tejben elkeverjük az élesztőt és 2 evőkanálnyi lisztet. Fél órát hagyjuk állni, vigyázzunk, ki ne fusson! Majd az olajat és a maradék tejet meglangy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk