Tészta
80 dkg liszt
5 dkg élesztő
5 dl tej
1 dl olaj
Töltelék
25 dkg margarin
2 nagyobb tojás sárgája
1 evőkanál só
10 dkg reszelt sajt
Tetejére
1 tojás
20 dkg
sajt
ízlés szerint köménymag
ízlés szerint pirított napraforgómag
Az 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben.
Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl olajat, majd a maradék langyos tejjel jól összedagasztjuk.
A bedagasztott tésztát 4 részre osztjuk, külön keleszteni nem kell.
Közben elkészítjük a tölteléket is. A margarint a sóval és a tojássárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 10 dkg reszelt sajtot is.
A 4 részre osztott tésztát egyesével kinyújtjuk. A tölteték negyed részével megkenjük, és feltekerjük. Körülbelül kétujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk.
A tetejét tojással megkenjük és reszelt sajttal megszórjuk.
Tipp: pirított napraforgómaggal meghintve az igazi.
Előmelegített sütőben 180°-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
1. A sütőt bekapcsoljuk 200 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tejet a bögrében meglangyosítjuk, belemérjük az öt kanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd szépen összek...
Elkészítési idő: Kb 40 perc Nehézség: KönnyűTejbe felfuttatom a élesztőt , majd a szitált liszthez adom az összes alapanyaggal együtt . 40 percig állni hagyom Formázom Még formázás után 20 percig állni hagyom már tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJól kidolgoztam,hagytam kicsit kelni,majd középen jó mélyen bevágtam és ízlés szerint pakolható pl: sajttal, fokhagymás tejföllel és házi füstölt sonkával Sütés 200 fokon kb 20 pe...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézMinden hozzávalót összekeverünk és gombócokat készítünk belőle. 15 perc sütési idő (magas gombócokat készítsünk és sütőpapírra helyezzük)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű